Imádom Magyarországot, a kiskunsági tájakat, hiszen ezen a vidéken születtem. Itt láthattam először a végtelennel ölelkező mesés pusztákat, gyönyörű erdőket, virágokkal tarkított mezőket, szépséges és különleges madár- és állatvilágot. Itt ismerhettem meg a néphagyományainkat, a vendégszerető és a barátságos embereket. Itt ízlelhettem édesanyám főztjét, a tájkonyha, a pásztor ételek ízét. Külföldi útjaimról hazatérve mindig boldogságot okozott, hogy ez a kicsinyke ország az enyém.
Számomra elsődleges szempont az, hogy a magyar konyhának már elismertséget, hírnevet szerzett hazai ízek, hazai ételek is szerepeljenek az ételkínálatunkban. Erősíteni a főzési-sütési szokások pozitív változásait, megújítani, korszerűsíteni azokat, népszerűsíteni a hazai konyhát, szem előtt tartva az egyik fő cél fontosságát, az egészséges táplálkozást.
Jó szembesülni gazdagságunkkal, jó tudni, hogy a magyar konyhaművészetnek mennyi kincse van, ami örökké csak a miénk maradnak. Jó lenne, ha ez a tudás amit őseink hagytak ránk, tovább élne a gasztronómiában és a persze az élet más területein is. Szeretném, ha minél többen mesismerhetnék hazánkat az ételeink ízén keresztül is és megmutatni, hogy a magyar konyhának nemcsak múltja, hanem jövője is van.
Szívemből kívánom és remélem, hogy a Kígyósi Csárdába betérő vendégek számára kellemes és emlékezetes élmény lesz az itt töltött idő.
Nagyon örülnék, ha az Önök megtisztelő figyelmét kiérdemelnénk, és a csodás hazai ízeket, ételeket, italokat varázsolhatnánk az asztalukra, hisz a vendégek, Önök számunkra a legfontosabbak.
A csárda összes dolgozója nevében is kívánok jó étvágyat, és nagyon kellemes időtöltést!
Tisztelettel:
Varga Károly
chef